No hay mallas para un gordo - Libro de Miguel Muñoz (BTV)

 

El paciente Miguel Muñoz ha escrito un libro sobre obesidad, dónde explica su experiencia de pasar de pesar casi 200 kilos a 83, después de someterse a una reducción de estómago, realizada por el Dr. Joan Pujol. Otro testimonio es el de Montse quién ha mejorado notablemente su movilidad después de someterse a una intervención  de bypass gàstrico


Presentadora: Parlem de salut. Justament l’obesitat és una de les epidèmies del segle XXI; de fet el 16 per cent dels catalans té sobrepès . Uns hàbits saludables, una bona alimentació i exercici físic poden ajudar a combatre-la; tot i que sovint no és suficient. La cirurgia és llavors una de les alternatives. Avui, pacients que s’han sotmès a una intervenció, han volgut  explicar la seva experiència a altres malalts.

Periodista: Fa tres anys i mig en Miguel pesava prop de 200 quilos. Va ser quan va decidir passar pel quiròfan.

Miguel: He vuelto a nacer. He perdido 117 kilos. Yo no creo en los regimenes , no creo en esas dietas estrictas,, porque estamos hablando de una enfermedad crónica, yo creo y apoyo los cambios de hábitos.

Periodista:   Ara, Miguel ha publicat la seva història, plena de fotografies, on explica com es va sotmetre a una reducció d’estómac. Altres, en canvi, han optat per una altra tècnica, la col·locació d’un anell al coll de l’estómac que limita l’entrada d’aliments i crea sensació de sacietat.

Dr. Joan Pujol: No hem de patir, no hem de tenir por perquè avui la cirurgia no és la cirurgia clàssica que tothom entenia d’obrir, si no que es poden fer  a través de petites incisions. Són tècniques ràpides, són tècniques segures.

Periodista:   La Montse també ha volgut explicar el seu testimoni a malalts que dubten si operar-se o no.

Montse:  Jo no podia caminar, jo em cansava, no puc fer exercici, i ja era l’últim trem que vaig poder agafar; vaig pensar que: si no l’agafo ara, ja no puc més tard.

Periodista: Ara ha guanyat en agilitat, però sobre tot en salut, ja que l’obesitat que tenia li estava provocant d’altres malalties.