Charla informativa impartida por el Dr. Joan Pujol

Reunión anual de obesos y ex-obesos organizada por la Unidad de Cirugía de Obesidad Mórbida de la Clínica Tres Torres de Barcelona, dirigida por el Dr. Joan Pujol. La paciente Vanesa Carrillo, explica su experiencia positiva después de la cirugía de obesidad.


Presentadora: I avui a Barcelona, s’ha celebrat una trobada organitzada per una clínica privada de la ciutat, que ha reunit en un mateix espai obesos i ex-obesos que s’han sotmès a una intervenció quirúrgica. L’objectiu era que aquests últims expliquessin a la resta d’assistents l’experiència viscuda. A la gran majoria, els ha canviat la vida.

Periodista: Fa tot just un any, la Vanesa pesava més que la Rosa. Avui, després d’una operació d’estómac, intenta donar-li esperances, ja que, des de fa mesos, no es troba be pel sobrepès que te.

Rosa: Apenas me puedo mover. A nada que hago, subo escaleras, me ahogo, me duelen las rodillas... Voy al médico y me dicen que debo perder peso y que debo perder peso.

Vanesa: Estás al poco tiempo cómo si no te hubieran hecho nada.

Periodista: Pesava 105 quilos, i ara en pesa 60. Era asmàtica i l’excés de pes, fins i tot, li va arribar a provocar una depressió.  Les dietes s’encadenaven una darrera l’altre i cada vegada que reduïa el pes, després en recuperava més.

Vanesa: Ha sido eso. Estaba en una terapia intesiva de todo: el alimento, la autoestima, la salud. Todo. 

Periodista: Un cop a l’any, una Clínica privada de Barcelona reuneix obesos i ex-obesos per poder intercanviar vivències.

Dr. Joan Pujol: Nosaltres modifiquem l’estómac per que aquests senyals que envia l’estómac al cervell, es modifiquin. A partir de llavors, les persones  encara que no hagin menjat, amb l’estómac buit, ja no tenen aquesta sensació de tinc gana, tinc ansietat per menjar.

Periodista: Segons els mateixos cirurgians, els beneficis d’una reducció d’estómac són infinitament més grans que els riscos que té la intervenció. La barrera, en molts casos, és encara econòmica, ja que el sistema de salut pública costeja només els casos més greus, i una intervenció com la de la Vanesa costa, per exemple, prop de 12.000 euros.